کارنامه تحلیلگر Mohamad.gh از Mohamad.gh
Mohamad.gh

03/08/28 | 12:22

نمودار شاخص ترس و طمع امروز بیت کوین

نمودار شاخص ترس و طمع امروز بیت کوین

در این شاخص می‌توانید به صورت روزانه میزان واکنش مردم و رفتار ترس یا طمع سرمایه‌گذاران را بسنجید و بهتر برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال تصمیم بگیرید. هرچه عقربه شاخص به سمت رنگ قرمز برود و از ۵۰ به سمت صفر میل کند یعنی احساس ترس در سرمایه‌گذاران افزایش یافته و تمایل به فروش بیت کوین زیاد شده و احتمالا قیمت‌ها کاهش پیدا خواهد کرد.

هرچه عقربه به سمت رنگ سبز برود و عدد بیشتر از ۵۰ را نشان دهد به معنی این است که سرمایه‌گذاران تمایل به خرید بیت کوین دارند و فومو یا نگرانی از جاماندن از بازار را دارند و به‌زودی قیمت‌ها بر اثر خرید زیاد، افزایش می‌یابد.

شاخص ترس و طمع چیست؟

شاخص ترس و طمع در بازار ارزهای دیجیتال یک ابزار تحلیلی است که برای سنجش هیجانات سرمایه‌گذاران در بازارهای کریپتو استفاده می‌شود. این شاخص بر اساس ترکیبی از داده‌ها، از جمله نوسانات بازار، حجم معاملات، تغییرات در رسانه‌های اجتماعی و نظرسنجی‌های بازار، تعیین می‌شود. مقدار شاخص بین ۰ تا ۱۰۰ است که نشان‌دهنده حدود ترس (کمتر از ۵۰) و طمع (بیشتر از ۵۰) بازار است.

ترس (Fear) در بازار رمزارزها به احساس خطر و استرسی گفته می‌شود که مردم درباره کاهش ارزش دارایی کریپتوی خود، به‌ویژه بیت کوین دارند. بعد از یک سقوط عظیم در بازار کریپتو، معمولا مردم به دنبال راه‌هایی برای جلوگیری از کاهش ارزش دارایی خود هستند و سرمایه خود را خارج می‌کنند و به بازارهای دیگر می‌برند. بنابراین قیمت کاهش پیدا می‌کند و فرصت برای خرید مهیا می‌شود.

عامل ترس، یکی از قوی‌ترین احساسات در بازارهای مالی است و می‌تواند منجر به سقوط بازار شود.

طمع (Greed) یا حرص، عاملی است که باعث می‌شود سرمایه‌گذارها اشتیاقی برای داشتن بیشتر (پول، کالا، بیت کوین و…) بیش از آنچه واقعا نیاز دارند داشته باشند. آن‌ها شروع می‌کنند به خریدن و سرمایه‌گذاری بیشتر و احساس FOMO یا ترس از عقب ماندن در دیگران ایجاد می‌کنند و طمع یا حرص، گسترش پیدا می‌کند. به این ترتیب قیمت‌ افزایش می‌یابد و بهترین فرصت برای فروش و کسب سود است.

این رفتارها در شبکه‌های اجتماعی، نتایج جست‌وجوی گوگل، پلتفرم‌های گفت‌وگو و… نمود می‌یابد و می‌توان آن‌ها را اندازه‌گیری و به عدد تبدیل کرد.

شاخص ترس و طمع

راهنمای اندیکاتور ترس و طمع

زمانی که شاخص ترس شدید را نشان می‌دهد، یعنی خیلی از افراد در حال فروش رمزارزهای خودشان هستند که باعث کاهش قیمت خواهد شد و بهترین فرصت ممکن برای خرید است. زمانی هم که شاخص نشان دهنده طمع شدید است می‌توانید با استفاده از هیجان بازار، ارزهای خودتان را به بالاترین قیمت ممکن بفروشید و سودهای کلانی به دست بیاورید.

به طور کلی، هدف از ایجاد مقیاسی تحت عنوان «شاخص ترس و طمع» را می‌توان در اندازه‌گیری میزان تاثیرات هیجاناتِ معامله‌گران در بازار قلمداد کرد.

شاخص ترس و طمع چه حالت‌هایی دارد؟

حالت‌های کلی شاخص ترس و طمع را می‌توان به موارد زیر تقسیم‌بندی نمود:

  • ترس شدید (محدوده ۰ تا ۲۴)
  • ترس (محدوده ۲۴ تا ۵۰)
  • خنثی (۵۰)
  • طمع (۵۱ تا ۷۴)
  • طمع شدید (۷۵ تا ۱۰۰)

همانطور که احتمالا تا کنون متوجه شده‌اید، عقربه نمودار ترس و طمع همواره بین اعداد۰ تا ۱۰۰ در نوسان است. همچنین اگر عقربه این نمودار عدد ۵۰ را نشان دهد، بدین معناست که بازار در محدوده خنثی (Neutral) قرار دارد . در واقع اعداد ۲۴ تا ۵۰ محدوده ترس و اعداد ۲۴ تا ۰ محدوده ترس شدید نامیده می‌شوند.

همچنین شاخص عددی بین ۵۰ تا ۷۴ را نمایش دهد، بازار در محدوده طمع و اگر عددی بین ۷۵ تا ۱۰۰ را نشان دهد، بازار در محدوده طمع شدید (اشباع خریداران) قرار دارد.

مزایای شاخص ترس و طمع

شاخص ترس و طمع می‌تواند به ما درک مناسبی را از وضعیت هیجانی حاکم بر بازار ارائه دهد و از پارامترهای مناسب اقتصاد رفتاری به حساب می‌آید.

همچنین، می‌تواند به فرایند تصمیم گیری معامله‌گران کمک کند. چرا که شناخت مناسب از وضعیت ترس یا طمع، می‌تواند نقاط ورود و خروج معقولی را در اختیار ما قرار دهد. به عنوان مثال زمانی که بازار در محدوده ترس شدید قرار دارد، “می‌تواند” موقعیت مناسبی برای خرید به حساب بیاید.

معایب شاخص ترس و طمع

هرگز نمی‌توان نقش مهم عواطف و هیجانات را در بازارهای مالی به ویژه بازار کریپتو نادیده گرفت. با این حال در برخی موارد، شاخص ترس و طمع معامله‌گران را مجاب می‌کند تا به صورت مداوم درحال ورود به بازار و خروج از بازار باشند و این امر می‌تواند معادلات سرمایه‌گذاری افراد را پیچیده سازد.

رابطه میان شاخص ترس و طمع و وضعیت بازار ارزهای دیجیتال

در زمینه سرمایه‌گذاری، ترس و طمع (Fear & Greed)دو احساس قدرتمندی هستند که می‌توانند روی تصمیمات سرمایه‌گذارها تاثیر بگذارند و به کلی بازار را دگرگون کنند. این دو حس موجب می‌شوند که اتفاقات ناگهانی در بازار بیفتند و نتوان با معیارهای سنجش رایج، بازار را پیش‌بینی کرد.

برای اندازه‌گیری میزان تاثیر این دو حس بر بازار، معیاری تعیین شد به نام شاخص ترس و طمع که با استفاده از آن می‌توان متوجه شد که کدام یک از این احساسات روی بازار تاثیر خواهد گذاشت. این شاخص را CNNMoney ایجاد کرد و به صورت روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه اندازه گیری می‌شود. یکی از کاربردهای اصلی شاخص ترس و طمع  بررسی منطقی بودن قیمت‌ها در بازار سهام است.

نمودار اختصاصی شاخص ترس و طمع برای بازارهای کریپتو را شرکت Alternative.me ایجاد کرده است و با استفاده از آن افرادی که قصد سرمایه‌گذاری در دنیای رمزارزها را دارند می‌توانند شرایط بازار را بسنجند.

من ربات نیستم: