5/06/1402

فرمول حجم مناسب معامله برای بورس

حجم(ریسک) در هر معامله

در مقاله گذشته در رابطه با چیستی مدیریت ریسک و سرمایه و اهمیت آن صحبت کردیم. در اینجا قصد داریم در رابطه با فرمول محاسبه حجم مناسب ترید مخصوص بازار بورس صحبت کنیم.

شناخت میزان ریسک بازار بورس

بازار بورس به خاطر نوسان محدود، غیر آزاد بودن و ماهیت آن به نسبت بازار های دیگر مثل ارز دیجیتال و فارکس ریسک کمتری دارد. از بازار بورس برای سرمایه گذاری و تشکیل سبد کم ریسک استفاده می شود. اما این دلیل نمی شود که ما مدیریت ریسک را در آن رعایت نکنیم.

تجربه سال 99 و ریزش شاخص از عدد 2 میلیون واحد به ما نشان می دهد که چقدر از سرمایه گذاران ریسک خود را رعایت نکرده بودند و به علت این ریزش، ضرر های خارج از توانی متحمل شده اند.

محاسبه ریسک درهر معامله برای بورس

برای محاسبه حجم مناسب در معامله شما بایستی یک اطلاعات اولیه ای جمع آوری کنید:

  • 1- میزان ضرر متوالی: خیلی مهم است که شما به عنوان تحلیلگربورس، استراتژی خود را بشناسید و بدانید در بدترین حالت چه تعداد ضرر متوالی را تجربه می کنید. این موضوع به ما کمک می کند تا بدترین سناریو ها را مدیریت کنیم.
  • 2- آستانه تحمل ضرر: چه میزان از سرمایه خود را حاضرید ریسک کنید؟ این موضوع بسیار بستگی به روحیه و روانشناسی شما دارد. برخی ممکن است 10 درصد سرمایه را از دست بدهند نظم روحی خودشان را از دست بدهند و برخی دیگر تا 40 درصد سرمایه خود را نیز حاضر به از دست دادن باشند.

قدم بعدی تقسیم این دو می باشد. ما بایستی آستانه تحمل ضرر را تقسیم بر تعداد ضرر متوالی کنیم. با این کار میزان ریسک در هر معامله بدست می آید.

فرمول محاسبه حجم مناسب در معامله

فرض کنید یک تحلیلگر/ سرمایه گذار قصد استفاده از سیگنالی با حدضرر 10 درصد است.
از طرفی میزان ضرر متوالی او یا تحلیلگر انتخابی او 5 است.
آستانه تحمل ضرر خود را نیز 25 درص در نظر میگیرد. در اینجا میزان ریسک در هر معامله اون 25 تقسیم بر 5 مساوی 5% سرمایه می شود.
حال برای محاسبه میزان حجم بایستی از این 5 درصد استفاده کند. در واقع بایستی حجمی را انتخاب کند که اگر حد ضرر معامله خورد نهایت همان 5 درصد سرمایه را از دست بدهد.

در این مثال فرض کنید کل سرمایه تحلیگر/سرمایه گذار 100 میلیون تومان است. 5 درصد 100 میلیون، 5 میلیون میشود. واضح است که می تواند در این معامله حداکثر 50 میلیون وسط بگذارد چرا که 10 درصد(حد ضرر معامله) 50 میلیون همان 5 میلیونی می شود که اجازه دارد.

بگذارید مثال دیگری بزنیم

فرض کنید همان تحلیلگر/سرمایه گذار قصد استفاده از سیگنالی را دارد که حد ضرر آن 50 درصد است. در این معامله او چه مبلغی باید وسط بگذارد که اگر حد ضرر آن خورد باز هم 5 میلیون تومان ضرر کند؟ واضح است که بایستی 10 میلیون وسط بگذارد.

در این دو مثال به خوبی متوجه شدید که نباید حجم تمامی معاملات ما مساوی باشد. بلکه حجم ما به میزان حد ضرر ما بستگی دارد.
این موضوع همان اشتباهی است که بیشتر تحلیلگران مرتکب می شوند که فکر میکنند باید همیشه حجم مساوی برای هر معامله وسط بگذارند.
اگر شما در معامله اول یا دوم مبلغی کمتر یا بیشتر ازمبلغ گفته شده وسط بگذارید درواقع ریسک شما، ریسک ایده آل نبوده است.
این موضوع باعث می شود که شما یا بخشی از سود را از دست بدهید و یا بیشتر از تحملتان ضرر کنید.

حجم مناسب در ترید در سیچک

اگر شما در پروفایل کاربری خود در قسمت تنظیمات کپی ترید، میزان سرمایه و آستانه تحمل ضرر خود را وارد کنید سیچک در زیر هر سیگنال به صورت خودکار حجم مناسب معامله را برای شما محاسبه می کند.

مراحل فعال سازی ماشین حساب مدیریت ریسک و سرمایه در سیچک

1- ثبت نام در پلتفرم سیچک

ثبت نام بسیار آسان است. شما تنها با وارد کردن شماره خود می توانید ثبت نام خود را تکمیل کنید. کافیست از وارد صفحه ثبت نام(کلیک کنید) شوید

3- تنظیمات را انجام دهید

وارد صفحه تنظیمات کپی ترید شوید و داده های مربوط به مدیریت ریسک را وارد کنید.

2- مشاهده محاسبات

از صفحه سیگنال ها (کلیک کنید) هر سیگنالی را که انتخاب کنید،در باکس سبز رنگ انتهای صفحه میزان RPT استاندارد برایتان نمایش داده می شود..

تمام شد. از کپی ترید لذت ببرید